Teknik bir program olmanın yapısı gereği, öğrencilerimiz derslerde aldıkları teorik bilginin yanı sıra yoğunlaştırılmış bir uygulamalı eğitimle becerilerini geliştirmektedirler. Yapılan projelerle derslere olan ilginin artması ve sektöre ilişkin piyasa bilgisinin güncel kalması sağlanmaktadır.
Elektrik Kumanda Atölyelerimizde uygulamalı çalışmaları sürerken Elektrik Makineleri Laboratuarlarımızda yapılan deneylerle mesleki derslerde gördükleri konular tatbiki olarak desteklenmektedir.
Atölyelerimiz, mesleki ve bilgisayar laboratuarlarımız, internet imkanlarımıza ek olarak yetkin ve genç akademik kadromuzla diğer okullardaki eşdeğer programlardan ayrılan Elektrik Programımız verdiği mezunlarla sektörün ihtiyacı olan nitelikli elemanları yetiştirmektedir.
Meslek Yüksekokullarının birer meslek edindirme kursundan çok ötesinde olması bilinciyle derslerimiz, mesleki konuların ötesinde, sosyal yaşama, insan ilişkilerine, pazarlamaya, girişimciğe yönelik içeriğiyle öğrencilerimizi ileriki kariyerlerine ve yaşama hazırlamayı hedeflemektedir.
Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları halinde fakültelerin; Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik Öğretmenliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği, Enerji Öğretmenliği, Fizik, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Kontrol Öğretmenliği, Meteoroloji Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Telekomünikasyon Öğretmenliği, Uçak Elektrik-Elektronik, Uzay Mühendisliği bölümlerinde lisans tamamlayabilirler.