Elektrik(İÖ) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 80
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi YGS1
Program İçeriği
Bu programın amacı, elektriğin üretilmesini, denetim altına alınmasını, iletilmesini, dağıtılmasını, ısıtmada, aydınlatmada ve güç temininde kullanılmasını, endüstride kullanılan elektrikli makine, donanım ve sistemleri tanıyan, özelliklerini bilen, bakım ve onarımlarını yapabilen, mesleki bilgisini endüstriyel uygulamalarda kullanabilen, programlanabilir cihazları tanıyan ve programlayabilen mesleğini özümsemiş teknik elemanların yetiştirilmesi amaçlanmaktadır
Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Nurettin MERGEN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. M. RECEP MİNAZ
Sekreter
İdari Hüseyin TÜRK
Tarihçe
Üniversitemiz 29.05.2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2809 sayılı kanun maddesiyle kurulmuştur. Üniversitemiz, 2007 yılından itibaren eğitim, öğretim, araştırma çalışmalarını ve kamu hizmetini sürdürmektedir. Üniversitemizin temelleri 1976 yılında Dicle Üniversitesine bağlı olarak kurulmuş olan 2 yıllık Eğitim Enstitüsüne dayanmaktadır. Bu Enstitü 1982 yılında Siirt Eğitim Yüksekokulu, 1992 yılında Siirt Eğitim Fakültesi adını almıştır.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Elektrik alanında Ön Lisans derecesi(Elektrik Teknikeri Unvanını ) almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
T.C. vatandaşları, ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından üniversitelere giriş için yapılan YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve/veya LYS (Lisans yerleştirme Sınavı) sınav sonuçları dikkate alınarak yerleştirilirler. Yabancı uyruklu öğrenciler ise üniversitemiz ‘Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Başvuru, Kabul ve Kayıt Yönergesine’e göre kabul edilirler.
Üst Kademeye Geçiş
Elektrik programını başarı ile bitirenler ÖSYM'nin yaptığı DGS sınavı ile lisans programlarına geçebilirler. Bu lisans Pragramları;
Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik Öğretmenliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Elektronik veHaberlesme Mühendisliği, Elektronik ve Haberlesme Öğretmenliği, EndüstriyelTeknoloji Öğretmenliği, Enerji Öğretmenliği, Fizik, Meteoroloji Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Uçak Elektrik-Elektronik ve Uzay Mühendisliği
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin mezun olabilmesi için 4 yarıyıl sürecinde verilen tüm derslerde başarılı olması gereklidir. Ayrıca öğrencinin Mesleki Stajını yapmış ve kabul olmuş olması gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Elektrik programı mezunları tüm kamu kurumları ve özel kuruluşlarda istihdam alanı bulabilmektedir. Ayrıca kendi iş yerini açma imkânları da bulunmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
Notlar 100 (yüz) üzerinden verilir. Bir dersten başarılı olabilmek için başarı notunun en az 60 olması gerekir. Ancak dönem sonu/yıl sonu sınavından veya bütünleme sınavından alınan notun en az 60 olması gerekir. Başarı notunun kesirli çıkması halinde notun buçuk ve üzeri bir üste, daha küçükleri ise alt tam sayıya tamamlanır.



https://obs.siirt.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1722