İşletme - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 50
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi TM1
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Doçent Doktor İrfan ERTEKİN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Rukiye ŞAMCI KARADENİZ
Tarihçe
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 19.04.2012 Tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan kararla Siirt Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olup, söz konusu karar 05.07.2012 Tarihli ve 2012/3449 Sayılı Kararname ile Resmi Gazetede yayınlanmıştır.Fakültemiz; İktisat,İşletme,Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler,Ekonometri,Maliye,Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi,Uluslararası İlişkiler,Uluslararası Ticaret ve Lojistik olmak üzere sekiz bölüm ve bu bölümler altında ilgili anabilim dallarının açılması uygun görülmüştür. Gerekli çalışmalar ve hazırlıklar yapılarak Fakültemiz 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilk defa İktisat ve İşletme Bölümü’ne öğrenci alarak eğitim faaliyetlerine başlamıştır.
Kazanılan Derece
Mezun olan öğrencilere İŞLETME alanında lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ÖSYM sınavından başarılı olmak. Yabancı uyruklu öğrencilerin kabul koşulları her akademik yılın başlangıcında üniversitenin web sayfasında ilan edilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan toplam 240 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 100 üzerinden en az 60 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar. Dersleri başarıyla tamamlamanın yanında, bir de bitirme çalışmasının yapılması mezuniyet için şarttır.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölüm mezunları, ulusal ve uluslararası işletmelerin özellikle muhasebe, finans, pazarlama, yönetim ve üretim gibi çeşitli bölümlerinde çalışabilirler. Ayrıca mezunlar Üniversiteler, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Türkiye İstatistik Kurumu, Bakanlıklar, Sermaye Piyasası Kurulu, Rekabet Kurumu ve Merkez Bankası gibi kurumlar da çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 60 puan alma zorunluluğu vardır.Bir yarıyıla ait not ortalaması en az 60 olan öğrenciler başarılı sayılır. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda, o yarıyıla ait başarısız oldukları tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirler.



https://obs.siirt.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1736