Elektrik-Elektronik Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 30
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Elektrik-Elektronik Mühendisi
ÖSYM Tipi MF4
Program İçeriği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 2013 yılında üniversitemiz Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuş olup bölümün Eğitim-Öğretim ve Araştırma faaliyetleri Kezer Yerleşkesindeki Mühendislik Fakültesi A, B ve C Blok binalarında yürütülmektedir. 2017 yılında ilk mezunlarını vermiş olan bölümümüz bünyesinde halihazırda; Devreler ve sistemler, Elektronik, Telekominikasyon, Elektrik Tesisleri ve Elektrik Makinaları Anabilim Dalları bulunmaktadır. Tüm Anabilim Dallarımızda, aralarında yurtdışı tecrübeye de sahip öğretim elemanlarıyla birlikte alanında uzman olan yeterli sayıda öğretim üyelerimiz/elemanlarınız mevcuttur. Bölümümüzde Lisans eğitiminin yanı sıra Yüksek Lisans ve Doktora eğitimleri de verilmektedir. Bölümümüz bünyesinde, öğrencilerimizin ihtiyaçlarına fazlasıyla cevap verebilecek nitelikte ve çeşitlilikte, gelişmiş en son teknoloji ile donatılmış yeterli sayıda laboratuvar altyapısı bulunmaktadır. Yerleşkemizde öğrencilerimizin ihtiyaçlarını yeterli düzeyde karşılayacak sosyal yaşam alanları da mevcuttur. Bölümümüzde 1 Profesör, 3 Doçent, 5 Doktor Öğretim Üyesi ve 6 araştırma görevlisi bulunmaktadır.


Bölüm Başkanı
Doçent Doktor Murat AKDEMİR
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi İlter Şahin AKTAŞ
Tarihçe
Bölümümüz 2013 yılında öğrenci almaya başlamıştır.
Kazanılan Derece
Mezun olan öğrencilere Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında Lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
ÖSYM tarafından yapılan Merkezi sınavlar sonucunda öğrenci kabul edilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
60 genel akademik ortalama
Mezun İstihdam Olanakları
Otomotiv, havacılık, , enerji, IT ve telekominikasyon sektörleri, mezun öğrencilerimizin çalışabileceği alanlar olarak gösterilebilir.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı %60 şeklindedir.



https://obs.siirt.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1742