Tıbbi Görüntüleme Teknikleri - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 30
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi YGS1
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğretim Görevlisi Reşat AVCI
Sekreter
İdari Mehmet Aydın BEŞTAŞ
Tarihçe
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı 2013 yılında ön lisans düzeyinde eğitim vermeye başlamıştır.
Kazanılan Derece
Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Tıbbi Görüntüleme Teknikleri alanında (5. seviye) Ön lisans derecesine sahip olunur.
Kabul Koşulları
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programına; önce Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tercih eden öğrenciler yerleştirilmektedir. YTYT puan türü sonuçlarına göre ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Radyoloji ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı öğrencileri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile “Hemşirelik” ve “Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri” lisans programlarına geçiş yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programını başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek ve 1. sınıfın sonunda 30 iş günlük stajını başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 100 üzerinden en az 60 olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar; kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında “Radyoloji Teknikeri” unvanı ile çalışırlar. İstihdam edilebilecek alanlar; Sağlık Bakanlığı’na bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız tedavi kurumlarının Radyoloji üniteleri ve Tıbbi Görüntüleme Merkezleridir. Hastalığın teşhisi için istenmiş olan direkt filmler, Bilgisayarlı Tomografi, Magnetik Rezonans, Mamografi, Ultrasonografi gibi birimlerinde veya ışın tedavisi gören hastaların cihazlarının hazırlanmasında ve uygulanmasında ve Nükleer Tıp bölümünün çeşitli ünitelerinde hizmet verirler. Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) göre Sağlık Teknikeri olarak atanabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Ara- sınavdan alınan puanın %40'ı, final sınavından alınan puanın %60'ı alınarak başarı puanı hesaplanır. Ders geçme not ortalaması en az 60´tır



https://obs.siirt.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1752