Bilgisayar Programcılığı(İ.Ö) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 40
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Bilgisayar Programcılığı Programında, sektörün ihtiyaçları göz önüne alınarak güncel bilgisayar programlama dilleri, donanım, internet programcılığı, veri tabanı sistemleri, bilgisayar ağları ve işletim sistemleri konularında dersler verilmektedir. Öğrencilerimizin sürekli güncellenen ders programları ve içerikleri sayesinde mezun oldukları zaman sektörün ilgili alanlarında öncelikle tercih edilen teknik elemanlar olmaları hedeflenmiştir.


Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Hasan EROĞLU
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Yunus ALP
Sekreter
İdari Tuncer KAÇHAN
Tarihçe
Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında açılmıştır. 2009-2010 yılları arasında program ismi değişmiştir. Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, Bilgisayar Programcılığı Programı ismini almıştır.2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren Örgün öğretim şeklinde eğitim öğretime devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Bu program, Bilgisayar Programcılığı alanında 120 AKTS kredilik ve 2 yıllık ön lisans sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Ön Lisans derecesine sahip olunur.
Kabul Koşulları
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi tarafından yapılan sınav sistemiyle olmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra, bu sınavdan aldıkları puana göre bu merkez tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Programdan mezun olan öğrenci, ÖSYM’nin yapacağı sınavda başarılı olması halinde, aynı alanda lisans eğitimine devam edebilir. Öğrenci aşağıdaki lisans programlarına dikey geçiş yapabilir;

Bilgi Teknolojileri, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği,
Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği,
Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve
Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği,
Bilgisayar - Enformatik, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim
Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği,
Enformasyon Teknolojileri, Fizik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar
Bilimleri, Kontrol Mühendisliği, Matematik-Bilgisayar, Meteoroloji
Mühendisliği, Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar, Uzay
Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği
Mezuniyet Koşulları
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 100 üzerinden en az 60 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir. Ayrıca öğrenci stajını başarıyla tamamlamış olmalıdır.
Mezun İstihdam Olanakları
Bilgisayar Programcılığı Programı mezunları, kamu ve özel sektör kuruluşlarında kendi alanlarına uygun dallarda (bilgisayar programcısı, web tasarımı, donanım, network) çalışabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir.
Her ders döneminde, ara sınav ve dönem sonu sınavı olmak üzere, iki sınav yapılır.
Sınav notları 100 puan üzerinden hesaplanır. Öğrencinin bir dersten aldığı not; ara sınav notunun %40’ ve dönem sonu sınav notunun %60’ının toplamı ile elde edilir. Bir dersten başarılı olmak için dönem sonu sınavından 100 üzerinden 60 puan almalı ve ağırlıklı not ortalamasının 100 üzerinden 60 ve üzeri puan olması gerekir.
Dönem sonu sınavından başarısız olan veya ortalaması geçer not almayan öğrenci bütünleme sınavına girebilir. Bütünleme sınavı dönem sonu sınavının eşdeğeridir.



https://obs.siirt.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1816