Elektrik (İ.Ö) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 80
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi YGS1
Program İçeriği
 Teknik bir program olmanın yapısı gereği, öğrencilerimiz derslerde aldıkları teorik bilginin yanı sıra yoğunlaştırılmış bir uygulamalı eğitimle becerilerini geliştirmektedirler. Yapılan projelerle derslere olan ilginin artması ve sektöre ilişkin piyasa bilgisinin güncel kalması sağlanmaktadır.


           Elektrik Kumanda Atölyelerimizde uygulamalı çalışmaları sürerken  Elektrik Makineleri Laboratuarlarımızda yapılan deneylerle mesleki derslerde gördükleri konular tatbiki olarak desteklenmektedir.


          Atölyelerimiz, mesleki ve bilgisayar laboratuarlarımız, internet imkanlarımıza ek olarak yetkin ve genç akademik kadromuzla diğer okullardaki eşdeğer programlardan ayrılan Elektrik Programımız verdiği mezunlarla sektörün ihtiyacı olan nitelikli elemanları yetiştirmektedir.


          Meslek Yüksekokullarının birer meslek edindirme kursundan çok ötesinde olması bilinciyle derslerimiz, mesleki konuların ötesinde, sosyal yaşama, insan ilişkilerine, pazarlamaya, girişimciğe yönelik içeriğiyle öğrencilerimizi ileriki kariyerlerine ve yaşama hazırlamayı hedeflemektedir.


          Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları halinde fakültelerin; Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik Öğretmenliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği, Enerji Öğretmenliği, Fizik, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Kontrol Öğretmenliği, Meteoroloji Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Telekomünikasyon Öğretmenliği, Uçak Elektrik-Elektronik, Uzay Mühendisliği bölümlerinde lisans tamamlayabilirler.


 

Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. HAYDAR DEMİRAY
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Abdulgani GÖZ
Sekreter
İdari Hüseyin TÜRK
Tarihçe
Üniversitemiz 29.05.2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2809 sayılı kanun maddesiyle kurulmuştur. Üniversitemiz, 2007 yılından itibaren eğitim, öğretim, araştırma çalışmalarını ve kamu hizmetini sürdürmektedir. Üniversitemizin temelleri 1976 yılında Dicle Üniversitesine bağlı olarak kurulmuş olan 2 yıllık Eğitim Enstitüsüne dayanmaktadır. Bu Enstitü 1982 yılında Siirt Eğitim Yüksekokulu, 1992 yılında Siirt Eğitim Fakültesi adını almıştır.
Kazanılan Derece
Elektrik ve Enerji Bölümü Ön Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
T.C. vatandaşları, ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından üniversitelere giriş için yapılan YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve/veya LYS (Lisans yerleştirme Sınavı) sınav sonuçları dikkate alınarak yerleştirilirler. Yabancı uyruklu öğrenciler ise üniversitemiz ‘Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Başvuru, Kabul ve Kayıt Yönergesine’e göre kabul edilirler.
Üst Kademeye Geçiş
Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

Elektrik Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Elektronik Mühendisliği
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
Enerji Sistemleri Mühendisliği
Fizik
Havacılık Elektrik ve Elektroniği
Kontrol Mühendisliği
Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
Meteoroloji Mühendisliği
Uçak Elektrik-Elektronik
Uzay Mühendisliği
Mezuniyet Koşulları
Öğretim programında belirtilen dersleri başarıyla tamamlamaları ve 30 iş günü staj çalışmalarında başarılı olmaları gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Kamu ve özel sektör işletmelerinde; elektrik alanında Kalite Kontrol, Montaj ve Servis alanlarında teknik eleman olarak çalışabilirler. Ayrıca kendi işyerlerini açabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Ara sınavın %40'u, Yarıyıl sonu sınavının %60'si not ortalamasını verir. Önlisans ve Lisan Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca not değerlendirme sistemi uygulanmaktadır.



https://obs.siirt.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1818