Kimya Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 30
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi YGS2
Program İçeriği

Kimya Teknikeri önlisans programı 2 yıllık eğitim-öğretim programı içermektedir. Birinci yıl öğrencilerin bilgi düzeylerini aynı seviyeye getirmek için genel dersler (Bilgisayar, Genel Kimya, Matematik gibi) içermektedir. İkinci yıl ise, temel kimya bilim dallarına ait (Analitik, Anorganik, Fizikokimya, Organik, Biyokimya) hem teorik bilgi birikimini hem de uygulama yeteneğini geliştirebilmesine imkan sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. Program öğrencilere kimyaya ait temel kavramları öğretmek, bu kavramları kullanarak problemleri anlama ve çözüm yolları geliştirmelerini sağlamak için tasarlanmıştır.


Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Uyan YÜKSEL
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Uyan YÜKSEL
Sekreter
İdari TUNCER KACHAN
Tarihçe
Kimya Teknolojisi 2009 yılında, Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur. 2 tane akademik kadrosu (1 Yardımcı Doçent, 1 Öğretim Görevlisi) bulunmaktadır.
Kazanılan Derece
Yüksek öğretimde, Kimya Teknolojileri Programı alanında 120 AKTS (ECTS) kredilik birinci düzey (kademe) sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Kimya Teknolojileri Programı alanında Ön lisans derecesine sahip olunur. Alınacak bu mezuniyet belgesi ile endüstride “Kimya Teknikeri” unvanı ile görev yapılır.
Kabul Koşulları
Herhangi bir orta öğretim programından mezun olup YGS sınavından gerekli puanı alanlar ve Orta öğretim kurumlarının Meslek Liselerinden mezun olup sınavsız geçişe başvuran öğrenciler programa kabul edilirler.
Üst Kademeye Geçiş
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarına (Kimyagerlik ile Kimya Mühendisliği) Dikey Geçiş Sınavı ile lisans derecelerine başvuruda bulunabilir.
Mezuniyet Koşulları
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve Endüstriye dayalı öğretimi (staj) başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar özel sektörde; petrokimya, ilaç, kozmetik, demir-çelik, otomotiv, gıda, tekstil, maden v.b. endüstri kuruluşlarında iş olanaklarına sahiptirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için bir ara sınav ve bir dönem sonu sınavı olmak üzere 2 sınav yapılmaktadır. Sınavlar klasik yazılı, test ya da uygulama şeklinde yapılmaktadır.



https://obs.siirt.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1830