Sosyal Hizmet (İ.Ö) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 41
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi YGS5
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. METİN ÇELİK
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. SADULLAH SEYİDOĞLU
BEK Üyeleri
Öğr.Gör. SEDAT ÇABUK
Sekreter
Öğrenci İşleri Memuru MEHMET MÜNİR DEMİREL
Tarihçe
Sosyal Hizmetler Programı 2015 yılında öğrenci almaya başlamıştır. Halen İkinci Öğretimi'de bulunan program 4 derslikte hizmet vermektedir.
Kazanılan Derece
Sosyal Hizmet Uzman Yardımcısı, Ön Lisans.
Kabul Koşulları
Türk öğrenciler için Lise Diploması, ÖSYM tarafından yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) Sonucunda YGS5 puanı ile yerleşmiş olmak, Yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için yeterlidir.
Üst Kademeye Geçiş
Mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı ile ilgili Lisans programlarına başvuru yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Toplamda 120 AKTS seçmeli ve zorunlu derslerini başarıyla tamamlamalı ve genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 60 olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (Bakanlığa ve Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne bağlı çalışan tüm kurum ve kuruluşlar). Sağlık Bakanlığı (Özel/Devlet/Üniversite/Branş ve İhtisas Hastaneleri, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu). Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü (Ceza evleri, denetimli serbestlik büroları), Aile Mahkemeleri, Çocuk Mahkemeleri, Adli Tıp Kurumu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Milli Eğitim Bakanlığı. Üniversitelerin Sosyal Hizmet Bölümü veya İlgili Bölümleri. Üniversitelerin Mediko-Sosyal Merkezleri. Kredi ve Yurtlar Kurumu. Gençlik ve Spor Bakanlığı (Gençlik Merkezleri). Kalkınma Bakanlığı Devlet Planlama Teşkilatı. Kalkınma Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi. Yerel Yönetimler (Belediyeler). Ulusal ve Uluslararası Sivil Toplum Örgütleri. Uluslararası Kuruluşlar (Büyükelçilikler, konsolosluklar vb.). Kamu ve Özel Kuruluşlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Her bir ders için bir ara sınav ve bir dönem sonu sınavı yapılır. Başarı notuna ara sınavın etkisi %40, dönem sonu sınavının etkisi ise %60 oranındadır. Ara sınav, dönem sonu/yıl sonu sınavından veya bütünleme sınavından alınan notun ortalaması en az 60 olması gerekmektedir



https://obs.siirt.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1851