Fen Bilgisi Öğretmenliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Doçent Doktor Mustafa CENGİZ
Sekreter
İdari Muhsin DAŞÇI
Anabilim Dalı Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Emrah ÖZBUĞUTU
Tarihçe
Bu program 2001-2002 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır.
Kazanılan Derece
Fen Bilgisi Öğretmenliği alanında lisans diploması
Kabul Koşulları
LYS sınavına girmiş olmak
Üst Kademeye Geçiş
Lisansüstü Eğitim için adaylardan lisans diploması ile birlikte ÖSYM tarafından yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı(ALES) sonuç
Mezuniyet Koşulları
Programda yer alan derslerin tümünü (toplam 240 AKTS karşılığı) başarıyla tamamlama
4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etme
Mezun İstihdam Olanakları
Miili Eğitim Balanlığına bağlı özel okullarda ve devlet okullarında Fen Bilgisi Öğretmeni olarak çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
(1) Sınavlar; ara sınav, mazeret sınavı, yarıyıl sonu sınavı, bütünleme sınavı, tek ders sınavı ve muafiyet sınavından oluşur. Bu sınavlar yazılı, sözlü veya hem yazılı hem sözlü ve/veya uygulamalı olarak yapılabilir. Güz ve bahar dönem sonu (final) sınavları, ait oldukları yarıyıl sonlarında yapılır. Dönem sonu sınavlarının yapılacağı yer, dekanlık/yüksekokul müdürlüğünce belirlenir ve ilk sınavdan en az on gün önce ilan edilir. Öğrenciler, ilan edilen gün, saat ve yerde sınava girmek, kimlik belgeleri ile istenecek diğer belgeleri yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Ara sınava mazereti nedeniyle katılmayan öğrenciler hariç, diğer öğrenciler sınavlara katılmazlarsa başarısız sayılır.
(2) Sınavlarda kopya çekenler, kopya çekme girişiminde bulunanlar veya kopya çekilmesine yardım edenler ile sınav kâğıtlarının incelenmesi sırasında kopya çektiği ya da çekilmesine yardım ettiği belirlenen öğrenciler, o sınavlardan sıfır almış sayılır ve haklarında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre işlem yapılır. Sınav not çizelgeleri ve sınav kâğıtları sınavın yapıldığı dönem sonuna kadar ilgili birimin öğrenci işleri bürosuna teslim edilir. Sınav not çizelgeleri ve sınav kâğıtları, ilgili birim tarafından mezuniyetten sonra en az iki yıl saklanır.
(3) Engelli öğrencilerin engel durumları göz önünde bulundurularak mevcut mevzuat çerçevesinde ilgili birim yönetim kurulunca özel eğitim-öğretim programı ve sınav yöntemleri uygulanabilir.

– (1)Bir dersteki başarı notu, öğrencinin yıl içerisindeki aktivitelerinin ve sınavlarının birlikte değerlendirilmesiyle belirlenir.
(2) Eğer bir derste herhangi bir aktivite yapılmamışsa öğrencinin bir dersi başarmış sayılması için; yarıyıl sonu veya bütünleme sınavlarında en az 50 puan almak koşuluyla, ara sınavlarının ortalamasının %40'ı ile yarıyıl sonu veya bütünleme sınav sonuçlarının %60'ının toplamı aşağıdaki tabloya göre harf notu ve katsayısı olarak derecelendirilir.
(3)Yıl içindeki çalışmalarından ara sınav dışında kalan ödev, proje gibi tüm aktiviteler “Diğerleri” olarak adlandırılır ve değerlendirme sonucu otomasyon sisteminde ayrı bir not olarak girilir. Bu aktivitelerin başarı notuna katkı oranı ilgili öğretim elemanı tarafından belirlenir. Herhangi bir dersten yapılacak aktivitelerin başarı notuna katkısı ilgili yönetim kurulu kararı alınarak birim öğrenci işleri daire başkanlığına bildirilir.
(4) Bir dersin başarılmış sayılabilmesi için, yarıyıl sonu veya bütünleme sınavı notunun, tam notun % 50’sinden, ders başarı notunun da tam notun % 50’sinden az olmaması gerekir.
(5) Bir öğrenciye verilecek yarıyıl başarı notu olarak bu maddede belirtilen hususlar göz önünde tutularak, öğretim elemanı tarafından aşağıda gösterilen notlardan biri verilir:
NOT ARALIĞI HARF NOTU KATSAYI DERECELER
90-100 AA 4,00 GEÇER
86-89 AB 3,75 GEÇER
81-85 BA 3,33 GEÇER
76-80 BB 3,00 GEÇER
70-75 BC 2,75 GEÇER
65-69 CB 2,33 GEÇER
60-64 CC 2,00 GEÇER
57-59 CD 1,75 KOŞULLU GEÇER
54-56 DC 1,33 KOŞULLU GEÇER
50-53 DD 1,00 KOŞULLU GEÇER
0-49 FF 0,00 GEÇMEZ*
F1 GEÇMEZ, DEVAMSIZ
F2 GEÇMEZ, SINAVA GİRMEDİ
G GEÇER (Kredisiz Dersler)
K GEÇMEZ (Kredisiz Dersler)
M GEÇER (Muaf Edilen Dersler)
a) F1 notu: Devamsız, genel ve yapılmasına karar verildiği takdirde bütünleme sınavlarına girme hakkı olmayan öğrencilere verilir. Tek başına başarı notu olmamasına rağmen devamsız olan öğrencilere de ara sınav notu olarak F1 notu verilir.
b) F2 notu: Devam eden, ancak genel veya yapılmasına karar verildiği takdirde bütünleme sınavına girmeyen öğrencilere verilir. Tek başına başarı notu olmamasına rağmen ara sınava girmeyen öğrencilere de ara sınav notu olarak F2 notu verilir.
c) G notu: Kredisiz derslerden başarılı olan öğrenciler için verilir.
ç) K notu: Kredisiz derslerden başarısız olan öğrenciler için verilir.
d) M notu: Öğrencinin muaf tutulduğu dersler için verilir.
(6) Öğrencinin bir programda üst sınıftan ders alabilmesi için o eğitim-öğretim yılının bahar dönemi sonunda en az 1,80 Ağırlıklı Not Ortalamasını sağlaması gerekir. Genel akademik başarı not ortalaması 1,80’in altında kalan öğrencilerin ortalamalarını 1,80’e yükseltebilmek için notu CD ve altı olan derslerden tekrar ders almaları gerekmektedir.
(7) Öğrencinin bir programdan mezun olabilmesi için alması gereken tüm dersleri başarmış ve genel akademik başarı not ortalamasının en az 2,00 olması gerekir. Ortalaması 2,00’nin altında kalan öğrencilerin ortalamalarını 2,00’ye yükseltebilmek için notu CD ve altı olan derslerden tekrar ders almaları gerekmektedir.



https://obs.siirt.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1900