Harita ve Kadastro - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Fatih PULAT
Sekreter
Öğrenci İşleri Memuru Mehmet AZGER
Tarihçe
Harita ve Kadastro programı, Eruh MYO bünyesinde olup 2019-2020 eğitim-öğretim yılı itibari ile öğrenci alımına başlamıştır. iki derslik, bir adet bilgisayar laboratuvarı ve alet laboratuvarına sahiptir.
Kazanılan Derece
Ön lisans.
Kabul Koşulları
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) Temel Yeterlilik Testinden (TYT) yeterli puanı almış olması halinde tercih yaparak, kontenjanlara bağlı olarak programlarımıza kayıt yaptırmaya hak kazanmaktadırlar. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu mezunlarının ek puan alarak yerleştirilebilecekleri önlisans programları YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) KILAVUZ’unda açıklanmaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
İki yıl süreli bu programı bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavı sonunda Geomatik Mühendisliği ve Harita Mühendisliği Bölümlerine devam edebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Harita ve Kadastro programında Ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü 60/100 başarıyla tamamlamak ve 30 iş günü mesleki stajını tamamlamak zorundadırlar.
Mezun İstihdam Olanakları
Harita ve Kadastro programı mezunlarının istihdam imkanları oldukça geniştir. Mezunlarımız Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Belediyeler, İl Banklarda, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Toplu Konut İdaresi, Orman Bakanlığı, TCDD, BOTAŞ, İGDAŞ, TEDAŞ, MTA, TPO, Harita Genel Müdürlüğü, İnşaat Şirketleri, Harita Mühendislik Büroları, Harita Üretim Şirketleri, Coğrafi Bilgi Sistemi Şirketleri, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları, Taşınmaz Değerleme Şirketleri, Madencilik Şirketleri, Üniversiteler, vb. kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilerimizin derslerden başarılı olabilmeleri için öncelikle teorik derslerin % 70 ine, uygulamalı derslerin ise % 80 'ine devam etmeleri gerekmektedir. Bir dersteki başarı durumu ders başarı notu ile belirlenir. Ders başarı notu, öğrencinin yarıyıl içinde gösterdiği başarı (ara sınavlar, ödevler, uygulamalı çalışmalar ve benzeri) ve genel sınavın birlikte değerlendirilmesiyle elde edilir. Genel sınavın ders başarı notuna etkisi en az % 40, en çok % 60 olabilir. Yarıyıl içi başarının ve genel sınavın ders başarı notuna etkileri ve öğrencinin başarılı sayılması için genel sınavda alması gereken en az not ile dersin uygulama planı, dersin sorumlu öğretim elemanı tarafından yarıyıl başında öğrencilere duyurulur. Genel sınava girmeyen öğrenci o dersten başarısız sayılır.



https://obs.siirt.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1934