İç Mekan Tasarımı - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Tasarım Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Önlisans Programı, yenilikçi ve deneysel yöntemleri kullanan; insana, çevreye, ulusal ve uluslararası paydaşların değişen ihtiyaçlarına duyarlı ve bu ihtiyaçlara yön verebilen; kullanıcı odaklılık ve sürdürülebilirlik gibi ilkeleri bilen ve bunları meslek pratiğine güncel teknoloji ile bütünleştirebilen çok yönlü iç mekan tasarımcıları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.


Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Özden SEVGÜL
Tarihçe
İç Mekan Tasarımı Programı, 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır.
Kazanılan Derece
İç Mekân Tasarımı Teknikeri, kamu kurumlarında tekniker unvanı ile istihdam edilmektedir. İç Mekân Tasarımı Teknikeri, küçük veya orta büyüklükteki işletmelerdeki tasarımcı ve yönetici rolünü üstlenebilmektedir. İç Mekân Tasarımı programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı ile alanındaki 4 yıllık lisans programlarından birinde lisans eğitimlerine devam edebilmektedir.
Kabul Koşulları
Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.
Üst Kademeye Geçiş
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı’nda yeterli puanı almak koşuluyla alanıyla ilgili lisans programlarına ya da Uzaktan Eğitim Sistemleri’nin lisans tamamlama programlarına başvurabilir.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
İç Mekân Tasarımı programından mezun olanlar; mobilya ve dekorasyon atölyelerinin tasarım bölümlerinde, restorasyon firmalarında proje elemanı olarak, aydınlatma tasarım ofislerinde, maket yapım ofislerinde, yapı malzemesi satış sektöründe, mimarlık ve mühendislik ofislerinde çizim elemanı, tasarımcı veya yönetici pozisyonlarında çalışabilmektedir. Ayrıca bölüm mezunlarımız, özel sektörün yanı sıra devlet kurumlarında tekniker unvanı ile görev yapabilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme ve ürün değerlendirme yer alabilir. Programdan mezun olmak için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir.



https://obs.siirt.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1996