Antep Fıstığı Tarımı ve İşleme Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi YGS2
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Sema ÇAKIR ÖNGÖREN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Sema ÇAKIR ÖNGÖREN
Sekreter
Öğrenci İşleri Memuru Mehmet AZGER
Tarihçe
Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü ve bölüme bağlı Antep Fıstığı Tarımı ve İşleme Teknolojisi programının açılması, Siirt Üniversitesi’nin 2547 sayılı Senato kararı ve Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 15.04.2009 tarihli onayı ile gerçekleşmiştir. Programımız, 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılından itibaren birinci öğretim şeklinde eğitim-öğretime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Mezun olan öğrencilere BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM alanında ön lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ÖSYS sınavından başarılı olmak. Yabancı uyruklu öğrencilerin kabul koşulları her akademik yılın başlangıcında üniversitenin web sayfasında ilan edilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Mühendislik Fakültelerin Gıda Mühendisliği bölümüne ve Ziraat Fakültelerinin ilgili anabilim dallarındaki lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.
Mezuniyet Koşulları
Antep Fıstığı Tarımı ve İşleme Teknolojisi Programından ön lisans derecesi elde edebilmek için, öğrencinin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlaması ve genel ağırlıklı not ortalamasının 100 üzerinden en az 60 olması gerekir. Dersleri başarıyla tamamlamanın yanında, 30 günlük mesleki eğitim stajlarını yapılması mezuniyet için şarttır.
Mezun İstihdam Olanakları
Yüksekokulumuzun Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü’nden mezun olan öğrenciler Ziraat teknikeri ünvanı almaktadırlar. Tarım Bakanlığı ve Bakanlığa bağlı araştırma enstitüleri, Tarım il ve ilçe teşkilatları, Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü ve İl kontrol laboratuarlarında, Tarım Kredi Kooperatiflerinde, Ziraat odalarında, özel sektörde bitkisel ve hayvansal üretim yapan bölümlerde, tohumculuk firmalarında ara eleman olarak görev yapabilecekleri gibi, özel olarak da çalışırlar. Sözü edilen kuruluşlara danışmanlık hizmeti verebilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 60 puan alma zorunluluğu vardır.



https://obs.siirt.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=871