Dili
|
Türkçe
|
Süresi (Yıl)
|
2
|
Azami Süresi (Yıl)
|
4
|
Kontenjanı
|
|
Staj Durumu
|
Var
|
ÖSYM Tipi
|
YGS6
|
Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Benian Pınar AKTEPE
|
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Benian Pınar AKTEPE
|
Sekreter
Öğrenci İşleri Memuru Remzi AKSU
|
Tarihçe
Eruh Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında açılmıştır.
|
Kazanılan Derece
Bu program, Gıda İşleme Bölümü- Süt ve Ürünleri Teknolojisi alanında 120 AKTS kredilik ve 2 yıllık ön lisans sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Süt ve Ürünleri Teknolojisi alanında Ön Lisans derecesine sahip olunur.
|
Kabul Koşulları
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından YGS 6 puan türünden yeterli puanı almış olması gerekmektedir veya sınavsız geçiş hakkı ile meslek liselerinin ilgili bölümlerinden geçiş yapılabilmektedir
|
Üst Kademeye Geçiş
Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan mezunlar, ÖSYM´nin düzenlediği DGS’ den ( Dikey Geçiş Sınavı) yeterli puana sahip olmaları koşuluyla, üniversitelerin Gıda Mühendisliği, Kimya, Beslenme ve Diyetetik, Süt Teknolojisi Bölümleri gibi 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yapılır.
|
Mezuniyet Koşulları
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir.
|
Mezun İstihdam Olanakları
Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı mezunları, kamuda (Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´na bağlı kuruluşlarda, Hıfzısıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.) özel sektörde ( Süt fabrikaları, mandıralar, süt ürünleri katkı maddeleri ve ambalaj üreticileri, yemek sanayiinde), özel laboratuvarlar ve bunların AR-GE ve kalite kontrol laboratuvarlarında -Süt Teknikeri- olarak çalışabilmektedirler.
|
Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması zorunludur ve dönem sonu sınavına girebilmesi için derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, kuiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 30 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler, o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.
|
https://obs.siirt.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=873
|